Pet sitting, hoe werkt dat? Pet sitter Sofie vertelt!

Altijd al willen weten hoe een dag in het leven van een petsitter eruit ziet? Wij ook! In het teken van Wereld Dieren Dag op 4 oktober zetten wij pet sitting expert Sofie graag in de kijker en vragen we haar naar de do’s en don’ts van petsitting.

Sofie is 20 jaar en heeft een diploma Dierenzorg op zak. Nu studeert ze Internationale Veiligheid om later bij de hondenbrigade van de politie te werken. Straffe madam!

Als student wilt ze graag een centje bijverdienen door een job te doen die ze écht leuk vindt. Lang moest ze niet nadenken, want dierenoppas stond al even op haar lijstje. Zo schreef ze zich in bij ListMinut als dierenoppas aan huis

Hey Sofie, hoe bent u bij petsitting terecht gekomen?

Toen ik jong was, had ik vooral interesse in paarden. Daarom heb ik na mijn opleiding Dierenzorg nog een extra specialisatiejaar in grote huisdieren gedaan. Tijdens mijn studies wou ik graag een job doen waarbij ik dagelijks met dieren kon werken. Zo ben ik terecht gekomen in de petsitting wereld. Ik vind het super om voor honden te zorgen. Ik vind het vooral leuk om de honden trucjes aan te leren, en hun karakter te leren kennen.

Wat vindt u het leukste aan de job?

De vertrouwensband die je opbouwt met de baasjes en de honden is prachtig om te zien. De baasjes vertrouwen hun honden én hun huis toe aan mij. Dat is niet zo vanzelfsprekend. Daarbovenop vind ik het super interessant om de karakters te leren kennen van de honden waar ik voor zorg. Ze zijn allemaal uniek en hebben elk hun eigen ‘maniertjes’. Super leuk om te zien!

De variëteit aan dieren op het ListMinut-platform is ook fijn! Zo heb ik al voor honden, katten en paarden mogen zorgen! En het is gewoon super ontspannend om buiten met de honden in de natuur te kunnen gaan wandelen.

Zijn er ook minder leuke aspecten aan pet sitting?

Ik doe alles met de fiets, dus soms kan dat wel eens stijve benen opleveren. Zo fiets ik soms van Vilvoorde naar Erps-Kwerps. Dat is 26 km heen en 26 km terug. Ja, dan slaap ik wel goed die avond! 

Wat is het leukste dat u al hebt meegemaakt met petsitting?

Oh er zijn zoveel leuke dingen! Maar één van de leukste is toch zwemmen met een Alaskan Malamute! Ik zorg al een jaar voor 2 Alaskan Malamutes van toen ze nog puppies waren. 1 van hen moest ik leren zwemmen. De baasjes hadden speciaal een zwembad en hondenzwemvest gekocht om de pup te leren zwemmen. Dus daar stond ik dan, mee in het zwembad de hond te ondersteunen tijdens het zwemmen. Dat is toch top!

Ik ga ook vaak joggen met de honden, vooral met de heel actieve honden. Dan doen we bijvoorbeeld een wandeling van 2km en lopen we nog 4km. Zo zijn de honden en de baasjes blij, en heb ik mijn sport alweer gehad. Win-win!

Welke 5 musthaves moet een petsitter altijd bij hebben?

Als petsitter zijn er een aantal belangrijke items die je zeker altijd moet bij hebben. Je kan bijvoorbeeld niet gaan wandelen met honden zonder poepzakjes. Dat kan je wel eens in een lastig parket brengen. 😉 

  1. Een goed humeur: Dat is super belangrijk want dieren voelen namelijk hoe jij je voelt. Ben je zenuwachtig? Dan gaat het dier dat oppikken en dan ga je geen fijne wandeling tegemoet.
  2. Een heuptasje: Je moet natuurlijk altijd je gsm, portefeuille, etc mee hebben. En die moet je gemakkelijk kunnen wegsteken zodat je nog steeds je 2 handen vrij hebt voor de honden. 
  3. Poepzakjes: Heel belangrijk! 
  4. Sleutels: Afhankelijk van de situatie, neem ik sleutels mee van het huis waar ik de honden oppik voor een wandeling. Voor een gesloten deur staan is niet handig als je de honden wilt uitlaten. 
  5. Een lange leiband: Je weet nooit wanneer deze van pas kan komen!

Wat betekent Wereld Dieren Dag voor u?

Ik vind het mooi om te zien hoe de welzijn van dieren voorop wordt gezet. En ik ben blij dat ik daar aan kan bijdragen!

Hoe hebt u ListMinut leren kennen?

Ik heb via Google informatie gezocht over dierenoppas en zo ben ik bij ListMinut terecht gekomen. Het grote voordeel aan ListMinut is dat je meteen kan solliciteren op aanvragen van baasjes. Ik moet dus niet wachten tot baasjes mij contacteren, maar ik kan proactief reageren op zoekertjes. Super handig!

Wist-je-dat…… Wereld Dieren Dag gevierd wordt op dezelfde dag als de feestdag van Sint Franciscus van Assisi? Dat is niet toevallig, want hij bekommerde zich over het lot van planten en het welzijn van dieren. In 1927 schreef de Tsjechische Ilse Winter een brief aan de voorzitster van de Wereldvereniging van de Dierenbescherming, Margaret Ford, waarin ze voorstelde om één dag per jaar speciaal aan de dieren te denken. Ze kozen voor 4 oktober, de feestdag van Sint Franciscus van Assisi.

Bent u misschien zelf nog op zoek naar een petsitter? Je kan Sofie vinden op onze pagina van petsitters in Vilvoorde! Woont Sofie niet in uw streek? Ontdek snel onze 3.000 andere petsitters.

Laat ons weten hoe u Wereld Dieren Dag hebt gevierd! Elisabeth, Phil en Jill van het ListMinut-team legden hun hondjes alleszins in de watten!

Groetjes,
Het ListMinut-team

Leave a Reply