Veilig thuis Halloween vieren, dat doet u zo!

veilig halloween vieren

Het is zover, Halloween staat voor de deur! 31 oktober staat voor kinderen in het teken van verkleedpartijen, snoepgoed en een heuse ‘trick or treat’ tocht. Dit jaar bellen we niet meer aan bij de buren om snoepjes te verzamelen, maar gaan we in alle veiligheid in ons eigen huis op tocht in onze Halloween-outfits en met ons snoepemmertje. Benieuwd hoe u Halloween in huis kan vieren? Lees snel verder en ontdek hoe u thuis kan griezelen! 

De dozen met verkleedkledij worden weer geopend, de keukenkasten zijn gevuld met snoep en de schmink staat klaar om elke kindersnoet om te toveren tot een griezelig spook of een enge heks. Hebt u nog wat inspiratie nodig voor deze Halloween? Wij hebben enkele ideetjes opgesomd!

Een vriendelijk spook? Of een enge mummie? 

Halloween binnen of buiten vieren? Eén ding blijft steeds hetzelfde, dat zijn de outfits! Geen Halloween zonder zich te verkleden. Hebt u nog geen verkleedkleren en bent u nog op zoek naar een last-minute outfit? Hou het gemakkelijk. Met een oud wit laken geraakt u al een heel eind. Knip 2 gaten in het laken, en u hebt een spook-outfit! Liever een mummy? Dat kan ook! Het enige wat u hoeft te doen is de stof in lange repen knippen. Simpel! 

verkleden halloween

Wil u een stapje verder gaan en een outfit naaien maar weet u niet goed waar te beginnen? Onze ervaren naaisters kunnen hulp bieden! Bent u misschien zelf naaister en wilt u graag Halloween kostuums naaien voor anderen? Dan kan u zeker en vast een kijkje nemer tussen onze beschikbare jobs voor naaisters! 🙂

Hebt u aan de outfits voor alle familieleden gedacht? Vergeet onze viervoeters niet! 😉

outfit halloween

Brrrr..eng uw huis in Halloween sfeer!

Halloween valt dit jaar op een zaterdag, en dat wil zeggen dat we een hele dag hebben om te griezelen! Op zoek naar knutsel ideetjes om het huis te versieren? Wij hebben er wel een paar:

  1. Maak een enge pompoen!

Niets zo leuk als in de tuin of aan uw voordeur een zelfgemaakte enge pompoen te zetten. Laat de Picasso in uw kind los door ze zelf een gezicht te laten tekenen op de pompoen. Het uitsnijden van het gezicht laten we over aan de volwassenen. Als de pompoen is uitgehold en uitgesneden, kan u er een kaars inzetten voor extra griezel effect. 

pompoen halloween

2. Maak zelf een slinger van vleermuizen

Wie aan Halloween denkt, denkt aan vleermuizen. Hang het huis vol met slingers van vleermuizen. Het enige wat u nodig hebt, is zwart papier, wit krijt, een schaar en wat touw. Maak voor de kinderen een paar voorbeeldvleermuizen uit papier waar ze daarna zelf mee aan de slag kunnen gaan. Laat ze de vleermuizen tekenen en uitknippen. De volgende stap is simpel, rijg de uitgeknipte vleermuizen aan het touw. En nu begint de zoektocht naar de beste plekjes in huis om de vleermuisslingers op te hangen!

knutselen halloween

Gezonde Halloween-snacks en… minder gezonder snacks

Gaat u naar de winkel of lokale boer om een pompoen te kopen voor uw knutselproject? Koop er dan ééntje extra. Zo kan u een gezonde pompoensoep maken op Halloween. Snoepjes zijn lekker, maar vitamienen zijn belangrijker.

pompoensoep halloween

Maar een Halloween zonder snoep is niet denkbaar. Daar zou nogal tegen geprotesteerd worden. Daarom mogen de Halloween-koekjes niet ontbreken! Ga op zoek naar de leukste recepten, of haal het recept van uw grootmoeder boven. Gebruik verschillende koekjesvormen die passen binnen het Halloween thema en ga aan de slag! Terwijl de koekjes in de oven staan, kunnen de kinderen verder knutselen aan hun vleermuisslinger! 

halloween koekjes

‘Trick or treat’ met een piñata 

Als we niet buiten kunnen op ‘Trick or treat’ tocht kunnen gaan, dan doen we dat toch gewoon binnen! Nee, u hoeft niet achter elke deur in huis te staan met snoepjes (hoewel dat zeker een mogelijkheid is), u kan ook op zoek gaan naar een piñata in de vorm van een spook. Vul de piñata met snoepjes, en voila, de trick or treat kan beginnen!

Zo, de kostuums zijn gemaakt, de snacks zijn voorbereid en de snoepjes staan klaar. Nu is het tijd voor een griezelfilm! Welke staat er bij u op het programma? 

Laat ons weten hoe u Halloween viert! Hebt u nog leuke ideeën voor outfits of Halloween-snacks? Laat het ons weten en stuur ons uw foto’s door! 

Groetjes,
Het Ring Twice team

Leave a Reply